dimarts, 6 de juny de 2017

COM CONCILIAR CUINA SALUDABLE I FAMÍLIA




La 3a conferència de l’actual curs organitzada per l’AMPA i amb col·laboració amb el CEF es va fer el 25 de maig a les 20,00 h.

L’Ada Parellada, la mediàtica xef del restaurant Semproniana, va ser l’encarregada d’ensenyar-nos com aconseguir una alimentació saludable a casa i no sucumbir en l’intent. 

El secret està en organitzar la cuina de casa com si fóssim una empresa: planificar bé els menús setmanal o quinzenalment, organitzar la compra del menjar, cuinar per avançat el que ens pot servir de base a diferents plats, com distribuir sofregits, congelar-los i distribuir-los en porcions pràctiques, com afegir creativitat sense oblidar les necessitats nutricionals bàsiques, consells sobre quant ens poden durar alguns aliments ja cuinats, com aprofitar el forn calent i tenir acompanyament per diferents plats... al cap i a la fi, optimitzar el temps a la cuina sense oblidar criteris bàsics per proporcionar una alimentació variada a la nostra família.


 La visió personal (i entesa) de l’Ada ens va arribar amb sentit de l’humor i molt pragmatisme.

Vam acabar amb un col·loqui entre el públic i l’Ada que es va fer curt tot i que, incloent la xerrada, vam estar gairebé dues hores.